Jászberényi kötődésű sportolók remekeltek a gyorskorcsolya Eb-n

Megosztás

A lengyelországi Gdanskban rendezték meg a Short Track gyorskorcsolya Európa-bajnokságot, ahol egészen kiváló eredmények születtek két jászberényi kötődésű versenyző által. Sziliczei-Német Rebeka és Tiborcz Dániel is remekelt, előbbi ráadásul bronzérmet szerzett egyéniben.

A Jászberényi Sport Egyesület két egykori versenyzőjéről van szó, Sziliczei-Német Rebeka a magyar válogatott legeredményesebb versenyzőjeként végzett az Európa-bajnokságon. A 24 éves rövidpályás gyorskorcsolyázó 2009-ben, Jászberényben kezdte az alapokat, A 2015-ös junior világbajnokságon női váltóban, Bácskai Sára, Jászapáti Petra és Matyók Adrienn mellett ötödik lett.

2020 januárjában tagja volt az Európa-bajnokságon a döntőben kizárt női váltónak. A 2021-es Európa-bajnokságon 1500 méteren 13., 500 méteren 19. 1000 méteren nyolcadik, összetettben 14. lett.

Most a női váltó tagjaként tavaly ezüstérmes lett, idén 1500 méteres egyéni versenyszámban indította a szövetség. Hatalmas siker, hogy bronzérmes lett, sőt, a válogatott vegyes váltó tagjaként hatodik helyet értek el.

Az egykori JSE-s Tiborcz a férfi váltó tagjaként negyedik lett.

Kép: M4 Sport / pillanatkép

Kapcsolódó cikkek